2013. március 21., csütörtök

Salt Lake City és Salt Lake Desert - nem lesz Yellowstone

Kedves Naplóm!
A mai nap is igen érdekesen alakult. A Motel 6 nevű helyről elindultunk a nagy sósivatagba. Mivel azt mondták, hogy könnyen kiszáradhat az ember, természetesen gondoskodtam magamnak italról :) 62 oz-s MountanDew :)
Nem mentünk el teljesen a sivatagig, mert még hosszú út állt előttünk a Yellowstone-ig.
A Yellowstone-ba vezető út nem volt különösebben érdekes, át kellett verekednünk magunkat a Sziklás-hegységen, és itt alagutat luxus építeni, így a hegyeket kerülgettük.
Útközben kisebb megállások során - mint például az Idaho falls - Caroline-nal különböző érdekes állatfajokra lettünk figyelmesek. Találkoztunk többek között vizihódpatkánnyal is.
Számomra az állatos kalandok közül a legnagyobb élmény az volt, mikor a Grand Canyonból tovább menve a Bryce Canyon felé este egy szarvast láttunk, aki kijött az út közepére, megállt, ránknézett, majd méltóságteljesen átvánszorgott az út túloldalára. Nem ijedt meg, nem támadott meg, mi sem ijedtünk meg, egyszerüen csak ott volt, közölte, hogy most én fogok átmenni, és mikor megáltunk, kihúzta magát, mint aki megnyert egy csatát és átment.
A másik érdekesség, hogy rengeteg vadlúddal találkozunk. Eddig ilyet csak a Nils Holgerson mesében láttam.
A Yellowstone felé menve, hatalmas hóakadályba ütköztünk, így nem folytattuk tovább az utunkat, így az sajnos kimarad.
Azt hittem, hogy csak amiatt jövök, és ha azt nem látom, akkor nem volt értelme az egésznek.
Most nem ezt gondolom. Annyi szépet láttunk, hogy annyira nem is sajnálom. Kár, hogy nem megyünk, de így majd másokkal mehetek, és így is tökéletes ez a kis "journey", hogy itteni nyelven szóljak, bár a kiejtésem attól még cambridge-i marad :D
Olyan helyen mentünk! Volt ott hóátfúvás meg minden, mellettünk meg egy apró vízerőmű által felduzzasztott folyóból kialakult tó volt, ami olyan nagy volt, hogy a Sziklás-hegység több völgyét is igénybe vette. Olyan volt, mint az X-men filmben Striker laborja meleltti hely (Kolos!). Mindennek tetejében az egész be volt fagyva, a felhők között meg a Hold világította meg a tó jegét.
Yellowstone nélkül de mégis büszkén búcsúzom egy pár képpel. :)

























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése